Būsimosioms mamytėms tikriausiai bus įdomu sužinoti, kokie produktai nėštumo metu patys naudingiausi, todėl sudarėme šį penketuką.
- Apelsinų sultys. Šviežiai spaustos sultys turi daug vitamino C, folio rūgšties ir kalio, padedančio užkirsti kelią aukštam kraujo spaudimui.
- Jogurtas. Labai vertingas baltymų šaltinis. Kalcio turi daugiau nei pienas. Mažina grybelinių ligų riziką (o tai – gana dažna problema nėštumo metu).
- Brokoliai. Puikus kalcio šaltinis. Turi daug folio rūgšties, vitaminų C ir B6.
- Lęšiai. Kaip ir pupos, turi daug folio rūgšties, geležies ir baltymų. Tai taip pat geras ląstelienos šaltinis, užkertantis kelią vidurių užkietėjimui ir hemorojui.
- Ryžiai. Ląstelienos turi daugiau nei kai kurie vaisiai ir daržovės, o kalio – daugiau nei bananai. Taip pat būsimosioms mamytėms jie naudingi tuo, kad aprūpina organizmą geležimi ir kalciu.
Komentarai