Vargu ar pavyktų rasti bent vieną mamą, kuri niekada negamintų. Ar žinote, kokios kulinarinės gudrybės gali palengvinti jūsų gyvenimą?
- Kad kiaušinienė būtų puresnė, stiklinei kiaušinių imami 2 šaukštai šalto vandens, viskas gerai išplakama.
- Vietoj mielių į tešlą galima įpilti konjako – tešla bus aromatingesnė, o kepiniai – skanesni.
- Kiaušinių baltymus iki putų išplaksite greičiau, jeigu juos atvėsinsite ir įlašinsite kelis lašus citrinos sulčių ar įbersite truputėlį citrinos rūgšties. Su tryniais elgiamasi atvirkščiai: juos geriau plakti šiltus ir su cukrumi.
- Norite, kad keptą mėsą dengtų auksinė plutelė? Aptepkite kepsnį medumi.
- Kad virdami kiaušiniai nesutrūkinėtų, juos iš pradžių reikėtų nuplauti šaltame vandenyje.
- Kad pienas neprisviltų, puodą reikia išplauti šaltu vandeniu, o pieną kaitinti ant vidutinio stiprumo ugnies.
- Daržoves plauti ir skusti reikia prieš pat sudedant į sriubą.
- Kad morkos būtų skanios, jos verdamos 5-10 minučių ir sūdomos baigiant virti (kaip ir visos kitos daržovės).
- Kad ryžiai būtų birūs, prieš virdami pamirkykite juos pusvalandį šaltame vandenyje.
- Kad ryžiai nesuliptų, juos galima šiek tiek apkepti, tačiau tada išvirę jie bus mažesni nei paprastai.
- Kad pienas neišbėgtų, reikia įmesti gabaliuką cukraus, uždengti ir pamaišyti kas 3-4 minutes.
- Kad nesuliptų makaronai arba ryžiai, į vandenį, kuriame jie verda, reikia įpilti šiek tiek saulėgrąžų aliejaus, arba išvirus perlieti šaltu vandeniu.
- Vystančios petražolės ir krapai vėl bus kaip švieži, jei pamirkysite vandenyje, į kurį įpilta šiek tiek acto.
- Jei norite, kad skanios būtų daržovės, į puodą jas patartina sudėti tik tada, kai vanduo užvirs. Jeigu norite, kad skanus būtų sultinys – daržoves dėkite į šaltą vandenį.
Komentarai