Kalėdiniai skanėstai. „Boružėlės“

Reikia:

  • 20 mažų meduoliukų,
  • 200 g šaltalankių ir aviečių gazūros

Glazūrai:

  • 400 g cukraus pudros,
  • 3 šaukštų aviečių sulčių,
  • 3 šaukštų šaltalankių sulčių,
  • 4 šaukštų vandens,
  • 4 šaukštų citrinų sulčių.


Iš pradžių paruošk avietinį glajų: nusijok pusę cukraus pudros, sumaišyk su dviem šaukštais citrinų sulčių ir tokiu pat kiekiu šilto vandens. Išsuk iki vientisos masės ir maišydama po truputį supilk aviečių sultis. Analogiškai paruošk ir šaltalankių glazūrą.

Išdėliok meduoliukus ant sietelio, padenk vieną jų pusę avietine glazūra, o kitą – šaltalankių. Leisk jai sustingti.

Storąja peilio ašmenų puse nulupk trečdalį meduolio (kad būtų be glazūros – tai boružėlės galvutė) ir įpjauk jį išilgai (atskirk sparnelius vieną nuo kito).

Baik puošti ištirpintu šokoladu.

Komentarai (7)

pati kepiau išėjo labai gražūs ,ber skonis.... vaikai kitą dieną pas daktarus važiavo nes visą naktį vėmė 2013-01-30 19:27
pati kepiau išėjo labai gražūs ,bet skonis.... vaikai kitą dieną pas daktarus važiavo nes visą naktį vėmė po vieną sausainį suvalgę
Vikis 2011-12-31 11:08
Labai patinka:)
Stepes 2011-12-16 18:53
Kokios grazutes :)gaila valgyti butu
Saule 2011-12-16 18:48
arba pakeisti sausainiais (kaip paveiksliuke)
Saule 2011-12-16 18:48
meduolius galima pasigaminti paciai
Žaneta 2011-12-16 18:47
Recepto privalumas tas, kad mažai terlynės. Minusai - neaišku, ko tuose meduoliuose pridėta
Milda 2011-12-16 16:30
Paveiksliukas tai sausainių :)

Žiemos šventės

Nerandi straipsnio? Pasinaudok paieška

Reklama

Populiariausi straipsniai

Reklama

Populiariausi receptai

Naujausi komentarai

Ar žinote, kad...

Jei vaikas apsinuodijo rūgštimi arba šarmais, jokiu būdu negalima dirbtinai jo vimdyti, nes šios medžiagos dar kartą nudegins gleivinę. Šiuo atveju reikia duoti išgerti 2 stiklines vandens.

Reklama

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Rinktiniai straipsniai

Reklama

Naudinga

Populiariausi straipsniai