Regina pasidalino ne tik nuostabiais tortų receptais, bet ir puikiu ir itin šventišku patiekalu, tinkančiu Kūčioms. Ši lydeka ne tik patiks visiems, bet ir puikiai papuoš Kūčių stalą.
Jeigu laimėtų Regina, tai Dovanų Manija jai siūlo išbandyti jodinėjimą Trakų nacionaliniame parke. Puikiai treniruoti žirgai tinka ir tiems, kurie pirmą kartą sės ant žirgo, ir tiems, kuriems jojimas jau tapęs pomėgiu. Jodinėdami žirgais, Jūs patirsite daug malonių akimirkų, o nuostabi gamta ir aktyvus poilsis suteiks žvalumo, jėgų ir energijos.
Reikės:
Lydeka, 3 kg.
Morkos, 2 vnt.
Svogūnai, 1 vnt.
Paprikos, pusė saldžiosios
Saliero stiebas, gabaliukas,
Batonas, 3 riekės
Aliejus, 30 g.
Krakmolas, 2 valg. š.
Žuvies prieskoniai: 1 šaukštas
Juodieji pipirai: 1 žiupsnis
Laurų lapai: 1 žiupsnis
Petražolės, kelios šakelės
Bazilikai, kelios šakelės
Druska: 1 valg. š.
Aliejus: 50 ml (kepimui)
Gaminame:
Lydeką nuskuskite, perpjaukite pilvą kuo mažesniu pjūviu, išimkite vidurius, gerai išplaukite. Mėsą atskirkite nuo odos ir ją sumalkite kartu su morkom, paprika, svogūnu bei vandenyje mirkytu ir nusunktu batonu. Įdėkite aliejaus, 2 šaukštus krakmolo, suberkite druską ir prieskonius, labai gerai išmaišykite. Būtų gerai, kad toks ruošinys pastovėtų bent pusvalandį.
Klokite faršą į žuvies odą. Užsiūkite.
Aliejumi apteptą žuvį paguldykite į aliejuotą skardą, dėkite į šaltą orkaitę ir 15-ai min. nustatykite 50 °C temperatūrą. Po to 15-ai min. nustatykite 100 °C temperatūrą. Galiausiai žuvį subadykite adata, įpilkite stiklinę vandens, užklokite folija ir 35-ioms min. nustatykite 170 °C temperatūrą. Kai iškepa, iš pilvo išimkite siūlus, supjaustykite ir puoškite daržovėmis, alyvuogėmis, citrinomis.
Komentarai