Kalėdinės mamos vaišės: Reginos apšerkšnijęs spanguolių pyragas

Jau publikavome vieną nuostabiai gražų Reginos torto receptą, o šiandien dalinamės dar vienu neįtikėtino grožio Reginos kepiniu. „Man skaniausias šis pyragas, šaldytuve pastovėjęs per naktį. Tuomet trupininio pyrago pagrindas suminkštėja ir įvyksta stebuklas - pyragas tampa tortu!“ - pasakoja Regina, linkėdama malonių eksperimentų virtuvėje.

Jeigų laimėtų Regina, tai Dovanų Manija jai siūlo pasimėgauti sūrio ir vyno degustacija, kurios kaina 60 Lt. Šioje degustacijoje bandoma paklaidžioti malonių gomuriui potyrių labirinte ir atrasti gardžiausius sūrio ir vyno derinius.



Pagrindui reikės:
300 g miltų;
150 g sviesto;
1 šaukšto grietinės;
2 šaukštų sutirštinto saldaus pieno;
1 šaukštelio sodos;
1 šaukšto „Dansukker“ vanilinio cukraus;
2 šaukštų „Dansukker“ uogienių cukraus;
citrinos žievelių.

Spanguoliniam sluoksniui reikės:
pusantros stiklinės spanguolių;
4 obuolių;
2 šaukštų „Dansukker“ uogienių cukraus;
1 šaukšto „Dansukker“ cukraus su cinamonu;
pusės citrinos sulčių.

Baltajam kremui reikės:
500 g maskarponės sūrio;
250 g liesos grietinėlės;
250 jogurtinės grietinės;
2 šaukštų „Dansukker“ vanilinio cukraus;
3 šaukštų „Dansukker“ cukraus miltelių;
pusės citrinos sulčių;
3 šaukštų želatinos.

Papuošimui:
mėtos lapelių;
kokoso drožlių;
spanguolių;
ir kitų mielų niekučių.

Gaminame:
Į dubenį suversti miltus. Ant jų sutarkuoti šaltą sviestą. Šakute išmaigyti miltus su sviestu. Įtarkuoti citrinos žievelių, suberti vanilinį cukrų ir uogienių cukrų. Su uogienių cukrumi tešla gaunasi puresnė, nei su paprastu. Mat jos tarpus užpildo uogienė, kuri, mano manymu, sureaguodama su uogienių cukrumi ir padaro tešlą puresnę.
Sodą sumaišyti su grietine ir išlaistyti ant tešlos. Taip pat ištaškyti ant tešlos ir sutirštintą pieną.
Šakute maišyti ir maigyti tešlą taip, kad gautųsi daug mažų gumuliukų. Laisvų miltų neturėtų likti. Jei taip atsitiko, pridėti šiek tik grietinės ar sutirštinto pieno.
Masę maždaug valandai padėti į šaldytuvą. Spanguoles sutrinti kartu su uogienių cukrumi, sumaišyti su smulkiai tarkuotais obuoliais, su cinamoniniu cukrumi. Supilti trupinius į skardą, pateptą sviestu, ant jų suversti spanguolių - obuolių masę.
Kepti apie 35 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Kai pyragas kiek pravėsta, aplaistyti pusės citrinos sultimis.
Grietinėlę kiek paplakti su jogurtine grietine, sumaišyti su maskarponės sūriu, įmaišyti vanilinį cukrų, cukraus miltelius, pusės citrinos sultis.
Želatiną paruošti pagal instrukciją. Bet aš ruošiau ne vandenyje, o mėtų arbatoje. Kaip atvėsta, įmaišyti į kremą.
Sūrio kremą supilti ant pyrago ir palaikyti šaldytuve kol sustings.
Papuošti.
Skanaus!

Komentarai

Kalėdinės mamos vaišės

Nerandi straipsnio? Pasinaudok paieška

Reklama

Populiariausi straipsniai

Reklama

Populiariausi receptai

Naujausi komentarai

Ar žinote, kad...

Europoje tėvais tampama vidutiniškai 29 metų, tuo tarpu Indijoje - sulaukus 19.

Reklama

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Rinktiniai straipsniai

Reklama

Naudinga

Populiariausi straipsniai