Neringa pasidalino keletu puikių receptų, kurie idealiai tinka Kalėdų stalui - jie ne tik skanūs, bet ir nuostabiai gražūs, tokius patielus beveik būtų gaila valgyti!
Jeigu laimėtų Neringa, tai konkurso globėjai Dovanų Manija, tai siūlo rinktis nuostabią pramogą - skrydį lėktuvu virš Paluknio ežero. Tai puiki galimybė Lietuvos grožį išvysti iš paukščio skrydžio ir patirti tikrai nekasdieniškų ir kiek ekstremalių pojūčių.
Jums reikės:
1 kg kalakutienos faršo;
3 ar š. krakmolo;
1 svogūno;
1 morkos;
3 skiltelių česnako;
Druskos, juodųjų pipirų;
Čiobrelių, petražolių;
2 kiaušinių;
250 g sluoksniuotos bemielės tešlos;
1 kiaušinio baltymo patepimui;
Daržovių papuošimui.
Gaminame:
Kalakutienos faršą sudedame į indą. Supjaustome česnakus ir svogūnus, morkas sutarkuojame. Į keptuvę sudedam morkas, įpilame truputėlį aliejaus, sudedame svogūnus ir česnakus ir viską pakepiname keletą
minučių. Į indą su mėsą įmušame du kiaušinius, įberiame pagal skonį druskos, pipirų, čiobrelius, įdedame krakmolą, pakepintas morkas su svogūnais ir česnakais ir viską išminkome rankomis.
Iš mėsos formuojame kūgį. Reiktų formuoti mažais gabalėliais, o ne visą mėsą, imam po truputį ir dedam.
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40-50 minučių.
Per tą laiką atšildome šaldytą bemielę sluoksniuotą tešlą. Iškočiojame ir supjaustome juostelėmis. Išimam iškepusią mėsą ir truputėlį atvėsinam. Apsukame sluoksniuota tešla ir vietomis ją prismaigstome dantų krapštukais, ant kurių vėliau, iškepus pridėsim daržoves. Plaktu kiaušinio baltymu ištepame tešlą ir pašauname mėsą kepti dar maždaug 20 minučių.
Iškepus puošiame pagal savo fantaziją.
Skanaus!
Komentarai