Vakar dalinomės Agnės morkų pudingu su obuoliais, o šiandien publikuojame skaitytojos Kristinos receptą - dailius keksiukus, kurie idealiai tiks ne tik kiekvienam švenčių stalui, bet ir kaip dovana mylimiems bičiuliams, šeimos nariams ar kolegoms.
Jeigu laimėtų Kristina, tai Dovanų Manija jai rekomenduoja rinktis itin romantišką ir saldžią pramogą (beveik tiek pat saldžią, kiek ir Kristinos keksiukai) - šokolado fondiu, kuris tekainuoja 49 Lt, tad dar tiek pat liktų ir kitai pramogai. Fondiu (arba „tirpstanti pagunda") –nepriekaištinga romantiška vakarienė įsimylėjusiems arba puiki idėja draugiškam vakarėliui. Šis patiekalas atsirado XVIII amžiuje Šveicarijoje. Šveicarijos didikų namuose fondiu ruošdavo kaip pagarbos ženklą svečiams iš kaimyninių šalių. Prancūzai, visame pasaulyje pripažinti didžiausiais gurmanais, iškart įvertino ir pamėgo šį šveicarišką atradimą.
Kristinos keksiukai „Kalėdų pasaka“
Jums reikės:
Tešlai:
3 kiaušinių;
50 g margarino „Vilnius“ kepiniams;
1 a.š. kepimo miltelių;
385 g saldinto sutirštinto pieno;
180 g miltų;
apie 100 g šokolado.
Kremui:
70 g sviesto,
2 v.š. saldinto sutirštinto pieno;
130 g „Smilga“ varškės su avietėmis.
Gaminame:
Reikia išplakti kiaušinius, supilti sutirštintą pieną, ištirpintą margariną. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir po truputį įmaišyti į tešlą. Į kepimo formą sudėti keksiukų „sijonėlius“ ir supilti į juos tešlą, paliekant nuo viršaus bent po vieną centimetrą. Į kiekvieną keksiuką įsmeigti po gabalėlį šokolado. Kepti 180 laipsnių C, 20 min.
Kremui skirtą sviestą išsukti iki vientisos masės, dėti saldintą sutirštintą pieną ir įmaišyti varškę. Kremu aptepti atvėsusius keksiukus ir juos aplieti tirpintu šokoladu. Valandai dėti į šaldytuvą, kad kremas sutvirtėtų.
Skanaus!
Komentarai