Dalinamės itin nuotaikintu Kristinos pyragu, kuris neabejotinai pradžiugins vaikus!
Jiegu laimėtų Kristina, tai Dovanų Manija jai siūlo susipažinti su kitokiu Vilniumi ir apslankyti jo požemiuose. Ekskursijos metu apsilankysite Lietuvos Panteono – Vilniaus Arkikatedros požemiuose. Galėsime prisiliesti prie stebuklingojo vandens, trykštančio iš Bonifratrų vienuolyno šaltinio. Pamatysime XIVa. Vilniaus miesto grindinio lygį. O gidas papasakos ne vieną mįslingą istoriją, galinčią pažadinti fantaziją.
Mielinei tešlai:
1 kiaušinis,
4 v.š. cukraus,
40 g. mielių,
250 ml. pieno,
40 g. margarino kepiniams,
500 g. miltų,
0,5 a.š. druskos.
Įdaras gali būti įvairus: saldi varškė, obuoliai su cukrumi ir cinamonu, džemas.
Gaminame:
Sutrupinti mieles, supilti pieną ir truputį pašildyti (neperkaitinti, nes tešla neiškils). Gerai išmaišyti, kad neliktų mielių gabaliukų. Supilti į didesnį dubenį, įmušti kiaušinį, dėti cukrų, druską, ištirpintą margariną. Viską išmaišyti ir po truputį dėti miltus, kol gausis blynų tirštumo tešla. Dubenį uždengti ir pastatyti ant kito indo su šiltu vandeniu. Kildinti tešlą apie valandą. Tada berti likusius miltus ir užminkyti tešlą, kad būtų galima kočioti.
Iš tešlos iškočioti du vienodos formos lakštus, dar palikti truputį tešlos puošimui. Ant kepimo popieriaus dėti vieną tešlos blyną, ant jo įdarą ir užkloti kitu iškočiotu tešlos lakštu. Užspausti kraštelius, kad įdaras neišbėgtų. Iš likusios tešlos suformuoti akis, nosį, ūsus, barzdą ir kepurę. Su žirklėmis pakarpyti barzdą ir kepurę, kad atrodytų natūraliau. Kepinį patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 180C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Komentarai