Kalėdinės mamos vaišės: Dovilės žuvis tešloje

Jau nebegalime sulaukti Kalėdų ne vien dėl buvimo su šeima, jaukių pokalbių ir sveikinimų bei dovanų, bet ir dėl nuo gausybės gardumynų lūžtančio stalo, o puikiai atrodanti (ir tikrai nemažiau skani) Dovilės žuvis skatina švenčių laukti dar labiau!

Dovanų Manija, kuri įsteigė pagrindinį prizą - 100 Lt dovanų čekį pramogoms, laimėjimo atveju Dovilei siūlo rinktis kiek kitokias žuvytes - žuvelių SPA ir lengvą pėdų masažą įtrinant priemones, kuris kainuoja 60 Lt. Žuvelių SPA - tai netradicinė, egzotiška ir natūrali gamtinė procedūra, kurios metu patirsite neišdildomų įspūdžių. Švelniai ir maloniai kutendamos žuvelės nuvalo odą, atlieka mikromasažą, pasiekiantį net giliausius odos sluoksnius, pažeistų vietų dezinfekciją bei tropinio vandens ir deguonies pagalba suaktyvina kraujo apytaką. Be to, iš žuvų seilių išsiskiria specialusis fermentas pagerinantis odos regeneravimo procesus.



Jums reikės:
7 g sausų mielių;
200 ml pieno;
1 kiaušinio;
500 g miltų;
1/2 a.š druskos;
1 v.š.cukraus;
2 v.š. tirpinto sviesto.

Įdarui:
2 žuvų filė;
1 morkos;
1 svogūno;
Druskos, pipirų, aliejaus, citrinos sulčių.

Gaminame:
Truputį pašildytame piene ištirpiname mieles, dedame cukrų, druską ir kiaušinį. Viską gerai išmaišome ir dedame miltus bei gerai išminkome. Į pabaigą supilame tirpintą sviestą ir dar kartą viską suminkome. Tešlą sudedame į indą ir leidžiame jai pakilti bent 3 h.
Tuo tarpu, kol tešla vis dar kyla, galime pasigaminti įdarą ir užsimarinuoti filė.

Pasigaminame marinatą: truputį alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, druskos, pipirų, prieskonių. Juo apipilame filė ir paliekame keliolikai minučių marinuotis.
Ruošiame morkų įdarą: sutarkuojame morką, susmulkiname svogūną ir troškiname keptuvėje, dedame druskos, pipirų, prieskonių.

Tešlą daliname į 2 dalis. Imame vieną dalį tešlos ir iškočiojame ovalios formos lakštą. Dedame ant viršaus žuvies filė. Iš šonų įpjauname ~1,5 cm pločio juosteles, taip, kad galima būtų daryti pynimą. Ant filė dedame pasigamintą morkų įdarą. Iš pradžių skersai vieną kitos sulenkiame tešlos gabalėlius, taip formuodami žuvies galvą. Po to, pynimo būdu, vieną paskui kitą lenkiame supjaustytas juosteles. Pabaigoje suformuojame uodegą. Taip suformuojame abi žuvis ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Sutepame kiaušinio tryniu ir šauname į jau įkaitintą ( 180 C) orkaitę bei kepame ~ 40 min.
Skanaus!
 

Komentarai

Kalėdinės mamos vaišės

Nerandi straipsnio? Pasinaudok paieška

Reklama

Populiariausi straipsniai

Reklama

Populiariausi receptai

Naujausi komentarai

Ar žinote, kad...

Vienos dienos kūdikio gebėjimas suspausti kumštį yra daug stipresnis, nei mėnesio laiko kūdikio.

Reklama

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Rinktiniai straipsniai

Reklama

Naudinga

Populiariausi straipsniai