Kalėdinės mamos vaišės: Agnės ryžių kukuliai su mocarela

Džiaugiamės, kad Agnė nepasidižiavo ir pasidalino daugybe šaunių receptų ir neįtikėtinai gražiomis savo gaminių nuotraukomis, publikuojame ryžių kukuliukus su mocarela, kuriuos tinka valgyti ir vienus, ir kaip garnyrą.

Jeigu laimėtų Agnė, tai Dovanų Manija jai siūlo kiekvienam mėgstančiam gaminti žmogui patiksiančią pramogą - lašišos gaminimo ritualą „Shabu-Shabu“, kurio kaina yra 59 Lt. Pirmiausia „Shabu-Shabu" puode apverdami lašišos gabalėliai, „Shiitake" grybai bei daržovių juostelės. Visa tai skanaujama su padažu bei ryžiais, o vėliau, kai likusiame sultinyje apverdami japoniški makaronai, galėsima mėgautis ir puikia sriuba.  



Reikės:
250 g rizoto ryžių;
taurės baltojo vyno;
2 skiltelių česnako;
1 vidutinio dydžio svogūno;
0,5 l sultinio;
200 g mocarelos sūrio;
1 kiaušinio;
saujelės džiūvesėlių;
aliejaus kepimui.

Gaminame:
Gilesnėje keptuvėje apkepiname susmulkintą česnaką ir svogūną, sudedame nevirtus ryžius ir dar trumpai pakepame. Pilame vyną, o kai jis išgaruos palaipsniui supilame sultinį ir ryžius troškiname ant mažos ugnies, kol jie visiškai išvirs.
Išvirus ryžiams sudedame kubeliais pjaustytą mocarelą ir pakaukia, kol atvės.
Formuojame kukuliukus, pavoliojame juos kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose, o vėliau kepame įkaitintame aliejuje.
Skanaus!

Komentarai

Kalėdinės mamos vaišės

Nerandi straipsnio? Pasinaudok paieška

Reklama

Populiariausi straipsniai

Reklama

Populiariausi receptai

Naujausi komentarai

Ar žinote, kad...

Korėjoje į vaiko amžių įskaičiuojami tie 9 mėnesiai, kuriuos jis praleido motinos įsčiose, todėl korėjiečiams visada metais daugiau, nei jų bendraamžiams iš kitų šalių.

Reklama

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Rinktiniai straipsniai

Reklama

Naudinga

Populiariausi straipsniai