Agnė siūlo pasigaminti labai gražiai atrodančių daržovių vėrinukų, kurie puikiai tiks prie mėsos ar žuvies patiekalų. Verta išbandyti!
Jeigu laimėtų Agnė, tai Dovanų Manija jai siūlo pasimėgauti gardžiais kibinais „Senojoje kibininėje". Kibinas yra mėgstamiausias, plačiausiai paplitęs ir labiausiai Lietuvoje mėgstamas karaimų patiekalas. Patys karaimai jį vadina "kybyn". Pirmoji kibininė, pavadinta „Senosios kibininės" vardu, prieš 30 metų pradėjo kepti kiauliena įdarytus sviestinės tešlos kibinus, kurie netruko tapti populiariais.
Jums reikės:
2 cukinijos;
500 g vyšininių pomidorų;
pievagrybių;
geltonosios paprikos;
mėlynųjų svogūnų;
stiklinės baltojo vyno acto;
siktlinės alyvuogių aliejaus;
druskos, pipirų, česnako pagal skonį.
Gaminame:
Daržoves stambiai supjaustyti ir susmeigti ant iešmų, apie 10 minučių pamarinuoti acte sumaišytame su aliejumi, smulkintu česnaku ir prieskoniais, kepti apie 10 minučių gerai prižiūrint.
Skanaus!
Komentarai