Velingtono kepsnys
- Jautienos išpjova , 500 gr.
- Pievagrybiai , 500 gr.
- Svogūnas , 1 vnt.
- Garstyčios , 5 v.š.
- Vytintas kiaulienos kumpis (juostelėmis) , 100 gr.
- Bemielė Sluoksniuota tešla , 250 gr.
- Kiaušinis , 1 vnt.
- Druska, Pipirai , 1 žiups.
Mėsos gabalą iš visų pusių apkepinkite aliejuje iki kol dailiai paruduos - šitaip susidarys luobelė, kuris neleis išbėgti mėsos sultims, kepsnys bus minkštas ir sultingas. Mėsai ravėsus ją aptepkite garstyčiomis.
Svogūną ir grybus smulkiai supjaustykite ir gerai ištroškinkite aliejuje, berkite druskos, pipirų.
Ant maistinės plėvelės ištieskite vytinto kumpio juosteles, ant jų kraukite troškintus grybus ir svogūnus, ant viršaus dėkite išpjovą ir susukite. Padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui, kad susigulėtų.
Tešlą atšildykite ir į ją įsukite iš maistinės plėvelės išvyniotą vyniotinį. Aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite iki 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį - mėsa bus viduryje raudona, sultinga. Jeigu norite sausesnio, labiau iškepusio kepsnio, tai kepkite apie 40-45 min.
Tiekite su bulvėmis, salotomis.
Komentarai (7)