Trupininis varškės pyragas su persikais
- Varškė , 500 gr.
- Miltai , 400 gr.
- Kiaušiniai , 3 vnt.
- Vanilinis cukrus , 10 gr.
- Sviestas , 250 gr.
- Soda , 1 a.š.
- Konservuoti persikai , 250 gr.
- Cukrus , 350 gr.

Persijotus miltus išmaišykite su soda ir puse cukraus kiekio, sudėkite šaltą, kubeliais pjaustytą sviestą (galima pakeisti margarinu). Viską ištrinkite pirštais iki nedidelių trupinėlių. Dėkite į šaldytuvą.
Atskirame indelyje išplakite kiaušinius, įmaišykite pertrintą varškę (galima naudoti kreminę varškytę, pyragas bus dar švelnesnis), likusį cukrų, vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite, galite pertrinti blenderiu.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, suberkite kiek daugiau nei pusę trupinių, juos vos paslėkite ranka. Supilkite varškės masę, ant viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytus persikus. Užbarstykite likusius trupinius.
Pyragą kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Prieš pjaustant ir tiekiant palaukite kol pyragas visiškai atvės.
Nuostabiausias pyragas! Persikų galite ir nenaudoti. Vietoje jų į varškės masę galima įmaišyti džiovintų vaisių, uogų...
Komentarai (5)