Traškūs sūrio vafliai
- Kiaušiniai , 3 vnt.
- Sūris , 150 gr.
- Sviestas arba margarinas , 200 gr.
- Miltai , 1,5 stikl.
- Pienas arba vanduo , 0,5 stikl.
- Druska , 1 žiups.

Labai smulkiai sutarkuokite sūrį. Galite naudoti bet kokį fermentinį, puskietį ar kietąjį sūrį, įvairių sūrių mišinius.
Įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska (nereikia berti daug, nes sūris suteiks sūrumo). Gerai išmaišykite kartu su sūriu. Tuomet supilkite išlydytą, atvėsusį sviestą ar margariną. Galiausiai įsijokite miltus ir išmaišykite.
Jeigu norite, kad vafliai būtų plonesni ir dar traškesni, tai tešlą paskystinkite - į ją įpilkite pusę stiklinės pieno arba vandens. To daryti nebūtina.
Vaflius kepkite gerai įkaitintoje vaflinėje. Ją gali tekti sutepti aliejumi ar taukais, jeigu vafliai kibs, tačiau tai priklauso nuo vaflinės kokybės.
Patogiau kepti nedidelius vaflius - blynukus, šie vafliai iškart iškepa traškūs, susukti jų į tūtelę nepavyks. Tiesa, vafliai suminkštėja jau po valandos, tad juos tiekite iškart.
Šie vafliai tiekiami, kaip užkandis, jais galima pakeisti bulvių traškučius, taip pat galima patiekti prie sriubos ar sultinio.
Komentarai