Trapūs sviestiniai sausainiai
- Sviestas , 227 gr.
- Cukraus pudra , 0,5 stikl.
- Vanilinis cukrus , 1 a.š.
- Miltai , 1,5 stikl.
- Krakmolas , 0,3 stikl.

Minkštą, kambario temperatūros sviestą ir cukraus pudrą išplakite iki purumo, tuomet suberkite vanilinį cukrų, krakmolą ir pusę stiklinės miltų. Išplakite.
Berkite likusią stiklinę miltų ir tešlą išsukite šaukštu.
Tešla gaunasi minkšta. Ją sudėkite į konditerinį maišelį ar švirkštą su žvaigždutės antgaliu.
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuokite nedidelius, aukštus sausainius - kepant jie šiek tiek išskys į šonus, pažemės. Tarp sausainių palikite 2 cm tarpus.
Suformuotus sausainius rekomenduojama valandą palaikyti šaldytuve, tuomet jų forma bus gražesnė, jie bus dar trapesni, tačiau tai nebūtina.
Sausainius kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. iki kol sausainiai taps auksinės spalvos.
Atvėsinkite ir ragaukite.
Labai skanūs, klasikiniai sausainiai. Juos galima paįvairinti į tešlą įtarkavus citrinos ar apelsino žievelės, įbėrus šokolado gabaliukų. Taip pat galima šokoladu glaistyti jau iškepusius sausainius.
Komentarai (6)