Tiropita (graikiškas patiekalas)

  •  
  • 1.0 1 1
  •  
  • 1.0 1 1
  •  
  • 1.0 1 1
  •  
  • 1.0 1 1
  •  
  • 1.0 1 1
2 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Fetos sūris , 150 gr.
  • Kietas sūris , 100 gr.
  • Petražolės
  • Krapai
  • Kiaušinis , 1 vnt.
  • Pienas arba grietinė , 2 v.š.
  • Sviestas , 50 gr.
  • Druska
  • Sluoksniuota tešla , 600 gr.
  • Alyvuogės papuošimui
Gaminimo instrukcija:
  1. Paruoškite įdarą: fetos sūrį pertrinkite šakute, kietą - sutarkuokite. Susmulkinkite petražoles, sumaišykite su žaliu kiaušiniu, sūriu, įpilkite truputį pieno arba įdėkite grietinės (bet tiek, kad masė nebūtų skysta).

  2. Tešlą padalinkite į dvi dalis.

  3. Vieną dalį iškočiokite ir sudėkite į sviestu išteptą skardą, aptepkite sviestu, tolygiai paskleiskite įdarą, uždenkite kitu iškočiotu lakštu, užspauskite kraštus ir vėl aptepkite sviestu.

  4. Įpjaukite aštriu peiliu kryžmai, kepkite 180 laipnsių temperatūros orkaitėje apie pusvalandį. Papuoškite krapais ir alyvuogėmis.

Receptą atsiuntė: Raimonda

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama