Sūrio padažas makaronams
- Sūris , 200 gr.
- Sviestas , 50 gr.
- Miltai , 2 v.š.
- Pienas , 1 stikl.
- Druska, pipirai, kiti mėgiami prieskoniai , 1 žiups.

Gilioje keptuvėje ar nesvylančiame puode išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišant kepinkite porą minučių. Plona srovele supilkite pieną, labai gerai išplakite šluotele, kad nebūtų gumuliukų ir kaitinkite iki užvirimo bei dar porą minučių, kol šiek tiek sutirštės.
Galiausiai suberkite tarkuotą sūrį, berkite druskos (jos gali ir nereikėti, nes sūris suteikia sūrumo), pipirų, kitų mėgiamų prieskonių ar prieskoninių žolelių, galite įspausti česnako, gerai išmaišykite.
Į paruoštą padažą suberkite jau išvirtus makaronus ir porą minučių viską pašildykite.
Sūrio padažas tiks ne tik prie makaronų, bet ir prie ryžių, jo galima įdėti į bulvių košę. Su šiuo padažu sumaišytus makaronus ar plonai pjaustytas bulves galima užkepti. Šiam padažui galima naudoti įvairius sūrius ar jų mišinius, taip išgausite vis kitokį skonį.
Komentarai (9)