Soti ir šildanti lęšių sriuba
- Svogūnas , 1 vnt.
- Česnakai , 2 skilt.
- Morka , 1 vnt.
- Saliero stiebai , 2 vnt.
- Lęšiai (nemirkyti) , 400 gr.
- Trinti, konservuoti pomidorai , 400 gr.
- Daržovių arba vištienos sultinys , 1,5 l
- Malta kalendra , 0,5 a.š.
- Maltas kuminas (arba kmynai) , 0,5 a.š.
- Saldžiosios paprikos milteliai , 1,5 a.š.
- Lauro lapai , 2 lap.
- Druska, Pipirai , 1 žiups.
- Aliejus , 2 v.š.
- Citrina , 1 vnt.
Puode įkaitinkite aliejų ir apkepinkite kubeliais supjaustytą svogūną ir česnako skilteles, kepkite 2 min. iki kol suminkštės. Pridėkite kubeliais pjaustytas morkas ir salierus, kepkite 7-10 min. iki kol suminkštės.
Suberkite lęšius (jeigu naudojate pernakt mirkytus ar konservuotus, tai dėkite tik gaminimo pabaigoje, jie išvirs labai greitai), trintus pomidorus, sultinį, pagardinkite prieskoniais (išskyrus citrinos sultis ir žievelę).
Užvirkite. Susidariusias putas vis nugraibykite. Sriubai užvirus ugnį sumažinkite, uždenkite ir virkite apie 30 min. iki kol lęšiai bus minkšti. Vis patikrinkite. Jeigu naudojate raudonuosius arba geltonuosius lęšius, tai jie išvirs greičiau, per 15-20 min.
Jeigu norite tirštesnės sriubos, tai pasemkite 1-2 puodelius ir jų turinį pertrinkite maisto smulkintuvu, tyrelę grąžinkite į sriubą, išmaišykite, dar truputį pakaitinkite.
Tiekdami į sriubą įberkite truputį nutarkuotos citrinos žievelės ir įspauskite šlakelį citrinų sulčių. Sriubą galite patiekti apibėrę smulkintais žalumynais (ypač tiks petražolės), paskrudinta šonine. Būtinai paduokite ir sviestu apteptų baltos duonos skrebučių.
Soti ir skani, tačiau skrandžio neapkraunanti sriuba, kuri puikiai tiks vėsesnę dieną.
Komentarai (1)