Šokoladinis tortas
- Kiaušiniai , 5 vnt.
- Miltai , 125 gr.
- Cukrus , 125 gr.
- Kakava , 1 v.š.
- Karamelizuotas kondensuotas pienas „Rududu“ , 200 gr.
- Sviestas , 200 gr.
- Kakava , 50 gr.
- Aliejus , 10 ml
- Cukrus , 75 gr.
- Vanduo , 75 ml

Šokoladinio biskvito kepimas. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki kol masė bus balta ir standi. Tuomet į ją atsargiai įsijokite miltus ir kakavą. Tešlą supilkite į riebalais pateptą kepimo formą atsegamais kraštais. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Iškeptą ir pravėsusį biskvitą išimkite iš formos. Būtų šaunu išsikepti biskvitą iš anksto ir parai palikti pridengtą rankšluostuku ar įvyniotą į maistinę plėvelę. Tuomet biskvitas bus tvirtesnis, bus lengviau perpjauti.
Kremo gaminimas. Išplakite „Rududu“ su sviestu, suberkite kakavą, perplakite, galiausiai pilkite aliejaus ir vėl perplakite.
Torto surinkimas. Biskvitą perpjaukite pusiau arba į tris dalis (priklauso nuo jūsų kepimo formos pločio ir iškepto biskvito aukščio). Biskvito lakštus suliekite sirupu (į vandenį įberkite cukrų ir šildykite iki kol ištirps. Į sirupą galima įpilti 20 ml romo ar konjako, žinoma, jeigu torto nevalgys vaikai) ir pertepkite kremu. Truputį kremo pasilikite torto viršaus ir kraštų aptepimui.
Tortą galima papuošti uogomis, riešutais.
Labai intensyvaus skonio ir tikrai gardus tortas visiems šokolado gerbėjams.
Komentarai (14)