Sausainiai „Pievagrybiai“

2 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
50
Ingredientai:
  • Miltai , 460 gr.
  • Sviestas , 200 gr.
  • Cukrus , 150 gr.
  • Vanilinis cukrus , 1 a.š.
  • Kiaušiniai , 2 vnt.
  • Krakmolas , 40 gr.
  • Kepimo milteliai , 10 gr.
  • Kakava , 1 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Minkštą sviestą ištrinkite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki purios, baltos konsistencijos. Tuomet po vieną, kaskart perplakant šluotele įmuškite kiaušinius. Visa masė turi būti vienalytės konsistencijos.

  2. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais. Šį mišinį įsijokite į sviesto ir kiaušinių masę. Sumaišykite minkštą tešlą, uždenkite ir pastatykite į šaldytuvą 30 min.

  3. Tešlą padalinkite į 45 - 50 nedidelių kamuoliukų. Juos sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Grybų formavimui reikės indelio siauru kakliuku, pavyzdžiui, mažytės taurelės, buteliuko siauru kakliuku, vamzdelio. Indelio kakliuką patrinkite kakavoje ir įspauskite į kamuoliuką. Pasidarys puikiausia, šiek tiek patamsėjusi pievagrybio kepurėlė su koteliu.

  4. Suformuotus grybukus kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 15 min. iki kol truputį apskrus.

  5. Palaukite, kol sausainiai atvės ir skanaukite.

  6. Sausainėliai labai paprasti, iš daugeliui žinomos ir mėgiamos sviestinės tešlos, tačiau jų forma tikrai labai žavi, o taip pat ir nesunkiai padaroma.

Receptą atsiuntė: Lina

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama