Saldžiarūgščiai marinuotos paprikos (be acto)
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
20
Ingredientai:
- paprikos , 1 kg
- Vanduo , 1 l
- Cukrus , 70 gr.
- Druska , 35 gr.
- Citrinų rūgštis , 0,75 a.š.
- Pipirų ir garstyčių grūdelių (arba kitų prieskonių) , 1 v.š.

Shutterstock nuotr.
Gaminimo instrukcija:
Paprikas gerai nuplaukite, išpjaukite sėklas ir kotelius. Paprikas 2 minutėms pamerkite į verdantį vandenį, tuomet nukoškite ir iškart perliekite šaltu vandeniu.
Paprikoms šiek tiek atvėsus jas supjaustykite į 4-6 dalis. Paprikas sudėkite į iškaitintus stiklainius. Į stiklainius įdėkite norimų prieskonių, pavyzdžiui, pipirų ir garstyčių grūdelių, galima įdėti po kelias, stambiai pjaustytas česnako skilteles.
Paruoškite marinatą. Vandenį sumaišykite su cukrumi, druska ir citrinų rūgštimi. Užvirinkite. Verdantį marinatą supilkite į stiklainius ant paprikų.
Stiklainius užsukite, apverkite, šiltai apklokite ir palikite iki kol visiškai atvės, geriausiai pernakt.
Tikras skanumėlis žiemai!
Receptą atsiuntė:
Toma
Greita receptų paieška
Receptai pagal tipą
Reklama
Pasaulio virtuvė
Reklama
Populiariausi receptai
Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt
Junkis prie mūsų ir Facebook'e!
Reklama
Reklama
Rinktiniai straipsniai
Kūdikio grūdinimas
„Šiltnamio“ sąlygomis augantys vaikai dažniau serga, nes jų organizmas nepakankamai atsparus besikeičiančiam aplinkos...
Kaip auklėti dukrą: 10 patarimų
Kiekviena mama pati sprendžia, kaip reikėtų auklėti savo vaikus, tačiau kai kuriuos patarimus vis tiek tenka nuolat p...
Jogos pratimai netrukus gimdysiančioms nėščiosioms
Kiekviena vaikutį išnešiojusi moteris patvirtins, kad trečiasis nėštumo trimestras, o ypač paskutinės jo savaitės yra...
Prancūziškas vaikų auklėjimas: principai, pliusai ir minusai
Apsilankę mažylius auginančių prancūzų namuose nustebtumėte pamatę visiškai savarankiškai žaidžiančius vaikus, kurie ...
Komentarai