Pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu ir grietinėle
- Vanduo arba sultinys , 1 l
- Pievagrybiai , 400 gr.
- Svogūnas , 1 vnt.
- Morka , 1 vnt.
- Bulvės , 2 vnt.
- Sviestas , 1 v.š.
- Grietinėlė (riebi) , 100 ml
- Lydytas sūrelis (mažas, kvadratinis) , 1 vnt.
- Druskos, pipirų, kitų prieskonių , 1 žiups.
- Žalumynų , 1 sauj.
Užvirkite vandenį, suberkite nuskustas, kubeliais pjaustytas bulves, pasūdykite, virkite 10 min.
Morką sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite, grybus pavalykite, supjaustykite riekelėmis. Viską apkepinkite svieste apie 5 min. Gautą mišinį sudėkite į puodą su 10 min. jau pavirusiomis bulvėmis, virkite dar 7 min.
Į sriubą sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytą lydytą sūrelį (galima naudoti sūrelį su grybais), supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais, smulkintais krapais ar petražolėmis. Virkite dar 3-5 min.
Išvirtą sriubą nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir leiskite pastovėti 10 min.
Kvapni, soti ir greitai paruošiama sriuba. Ją galima ruošti ir su kitais grybais, tačiau juos (priklausomai nuo rūšies) gali reikėti prieš tai apvirti.
Komentarai (3)