Morkų ir obuolių keksiukai

3 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
12
Ingredientai:
  • Miltai , 280 gr.
  • Avižiniai dribsniai , 80 gr.
  • Kepimo milteliai , 2 a.š.
  • Muskato riešutas (maltas) , 0,5 a.š.
  • Cinamonas , 0,5 a.š.
  • Cukrus (geriau rudasis) , 150 gr.
  • Kiaušiniai , 2 vnt.
  • Aliejus , 120 ml
  • Pienas , 120 ml
  • Obuoliai , 150 gr.
  • Morkos , 150 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, visus prieskonius sumaišykite.

  2. Atskirame inde kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite pieną ir aliejų, perplakite. Dalimis, kaskart gerai permaišant įmaišykite miltų mišinį.

  3. Galiausiai įmaišykite sutarkuotus obuolius ir morkas. Galima tarkuoti tiek smulkiai, tiek stambiau.

  4. Sudėkite į popieriniais krepšiukais išklotą keksiukų skardelę ar į silikonines formeles.

  5. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. iki kol pakils ir bus rusvi, patikrinkite dantų krapštuku.

  6. Į tešlą papildomai galima įmaišyti smulkintų riešutų, džiovintų vaisių (ypač tinka abrikosai), razinų.

Receptą atsiuntė: Rita

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama