Meksikietiški paplotėliai su vištiena (quesadilla)
- Tortilijų lakštai , 8 vnt.
- Vištienos krūtinėlė , 300 gr.
- Paprika , 0,5 vnt.
- Pomidoras , 0,5 vnt.
- Svogūnas , 1 vnt.
- Konservuoti kukurūzai , 4 v.š.
- Tarkuotas sūris , 2 sauj.
- Aliejaus , 2 v.š.
Svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepinkite aliejuje iki auksinės spalvos, tuomet suverskite kubeliais pjaustytą vištieną, taip pat apkepinkite. Tuomet dėkite smulkintą papriką, pomidorą bei kukurūzus. Viską apkepinkite ir patroškinkite vis maišydami. Berkite prieskonius.
Sausoje, švarioje keptuvėje apkepinkite lakštus iš vienos pusės. Ant apkepintos pusės berkite šiek tiek sūrio, dėkite kelis šaukštus įdaro, berkite dar sūrio ir užvoškite kitą lakštą (kad apkepinta lakšto pusė taip pat liestų įdarą). Šitaip suvožkite visus papločius.
Kiekvieną suvožtą paplotį kepinkite sausuoje, švarioje, gerai įkaitusioje keptuvėje iš abiejų pusių (labai atsargiai verskite, nes įdaras gali šiek tiek byrėti).
Iškeptas ir vos pravėsusias kesadilijas pjaukite į 4 dalis. Tiekite su grietine, gvakamolės padažu ar daržovių salsa.
Komentarai