Manų kruopų blyneliai

  •  
  • 2.0 2 1
  •  
  • 2.0 2 1
  •  
  • 2.0 2 1
  •  
  • 2.0 2 1
  •  
  • 2.0 2 1
3 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Manų kruopos , 1 stikl.
  • Pienas , 1,5 stikl.
  • Kiaušiniai , 2 vnt.
  • Cukrus , 2 v.š.
  • Sviestas , 1 v.š.
  • Druska , 1 žiups.
  • Sviestas (kepimui) , 4 v.š.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Pieną supilkite į nesvylantį puodą, įberkite žiupsnelį druskos ir vieną šaukštą cukraus, sudėkite sviestą. Kaitinkite iki užvirimo, o tuomet suberkite manų kruopas. Nuolat maišant išvirkite tirštą, lipnią košę. Ją nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.

  2. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Baltymus išplakite iki standžių putų. Trynius išplakite su likusiu vienu šaukštu cukraus iki kol pabals.

  3. Į pravėsusią, vos šiltą košę įmaišykite trynius, išmaišykite. Tuomet dalimis, kaskart labai atsargiai ir lėtai permaišant, įmaišykite baltymus.

  4. Šaukštą sušplapinkite, imkite masės, dėkite į keptuvę su išlydytu sviestu, šiek tiek palyginkite, suformuokite blynelį. Blynelius kepkite iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus.

  5. Blynelius tiekite su grietine, uogomis, uogiene ar džemu.

  6. Ypač skanūs, purus ir minkštučiai blyneliai, kurie patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Receptą atsiuntė: Elena

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama