Manų kruopų blyneliai
- Manų kruopos , 1 stikl.
- Pienas , 1,5 stikl.
- Kiaušiniai , 2 vnt.
- Cukrus , 2 v.š.
- Sviestas , 1 v.š.
- Druska , 1 žiups.
- Sviestas (kepimui) , 4 v.š.
Pieną supilkite į nesvylantį puodą, įberkite žiupsnelį druskos ir vieną šaukštą cukraus, sudėkite sviestą. Kaitinkite iki užvirimo, o tuomet suberkite manų kruopas. Nuolat maišant išvirkite tirštą, lipnią košę. Ją nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.
Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Baltymus išplakite iki standžių putų. Trynius išplakite su likusiu vienu šaukštu cukraus iki kol pabals.
Į pravėsusią, vos šiltą košę įmaišykite trynius, išmaišykite. Tuomet dalimis, kaskart labai atsargiai ir lėtai permaišant, įmaišykite baltymus.
Šaukštą sušplapinkite, imkite masės, dėkite į keptuvę su išlydytu sviestu, šiek tiek palyginkite, suformuokite blynelį. Blynelius kepkite iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus.
Blynelius tiekite su grietine, uogomis, uogiene ar džemu.
Ypač skanūs, purus ir minkštučiai blyneliai, kurie patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Komentarai