Kepti kopūstai su šonine ir sūrio padažu

5 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Jaunas kopūstas , 1 galv.
  • Šalto rūkymo šoninė , 100 gr.
  • Aliejus , 2 v.š.
  • Daržovių prieskoniai , 2 a.š.
  • Druska, Pipirai , 1 žiups.
Padažui:
  • Česnakas , 3 skilt.
  • Kreminis sūris , 400 gr.
  • Sviestas , 60 gr.
  • Smulkinti žalumynai , 2 v.š.
  • Druska, Pipirai , 1 žiups.
  • Tarkuotas sūris , 1 sauj.
Gaminimo instrukcija:
  1. Kopūstą perpjaukite į keturias dalis. Sudėkite į aliejumi vos pateptą kepimo indą, apibarstykite druska, pipirais, apšlakstykite aliejumi. Ant viršaus suberkite kubeliais pjaustytą šoninę. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. Iškepus apibarstykite daržovių (ar kitais mėgiamais) prieskoniais.

  2. Kol kopūstas kepa, pasiruoškite padažą. Į indą sudėkite spaustuku perspaustą ar labai smulkiai sukapotą česnaką, lydyrą sūrį, sviestą, smulkintus žalumynus, berkite saują tarkuoto sūrio, pagal skonį pagardinkite druska, pipirais. Indą statykite ant puodo su verdančiu vandeniu. Maišant pakaitinkite virš vandens garų iki kol viskas susijungs į vienalytę konsistenciją.

  3. Keptus kopūstus tiekite dar karštus, aplietus trupučiu sūrio padažo.

Receptą atsiuntė: Rita

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama