Kepti kopūstai su šonine ir sūrio padažu
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
- Jaunas kopūstas , 1 galv.
- Šalto rūkymo šoninė , 100 gr.
- Aliejus , 2 v.š.
- Daržovių prieskoniai , 2 a.š.
- Druska, Pipirai , 1 žiups.
Padažui:
- Česnakas , 3 skilt.
- Kreminis sūris , 400 gr.
- Sviestas , 60 gr.
- Smulkinti žalumynai , 2 v.š.
- Druska, Pipirai , 1 žiups.
- Tarkuotas sūris , 1 sauj.
Gaminimo instrukcija:
Kopūstą perpjaukite į keturias dalis. Sudėkite į aliejumi vos pateptą kepimo indą, apibarstykite druska, pipirais, apšlakstykite aliejumi. Ant viršaus suberkite kubeliais pjaustytą šoninę. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. Iškepus apibarstykite daržovių (ar kitais mėgiamais) prieskoniais.
Kol kopūstas kepa, pasiruoškite padažą. Į indą sudėkite spaustuku perspaustą ar labai smulkiai sukapotą česnaką, lydyrą sūrį, sviestą, smulkintus žalumynus, berkite saują tarkuoto sūrio, pagal skonį pagardinkite druska, pipirais. Indą statykite ant puodo su verdančiu vandeniu. Maišant pakaitinkite virš vandens garų iki kol viskas susijungs į vienalytę konsistenciją.
Keptus kopūstus tiekite dar karštus, aplietus trupučiu sūrio padažo.
Receptą atsiuntė:
Rita
Greita receptų paieška
Receptai pagal tipą
Reklama
Pasaulio virtuvė
Reklama
Populiariausi receptai
Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt
Junkis prie mūsų ir Facebook'e!
Reklama
Reklama
Rinktiniai straipsniai
Kūdikio grūdinimas
„Šiltnamio“ sąlygomis augantys vaikai dažniau serga, nes jų organizmas nepakankamai atsparus besikeičiančiam aplinkos...
Kaip auklėti dukrą: 10 patarimų
Kiekviena mama pati sprendžia, kaip reikėtų auklėti savo vaikus, tačiau kai kuriuos patarimus vis tiek tenka nuolat p...
Jogos pratimai netrukus gimdysiančioms nėščiosioms
Kiekviena vaikutį išnešiojusi moteris patvirtins, kad trečiasis nėštumo trimestras, o ypač paskutinės jo savaitės yra...
Prancūziškas vaikų auklėjimas: principai, pliusai ir minusai
Apsilankę mažylius auginančių prancūzų namuose nustebtumėte pamatę visiškai savarankiškai žaidžiančius vaikus, kurie ...
Komentarai