Keksiukai su kondensuotu pienu
- Kiaušiniai , 3 vnt.
- Cukrus , 100 gr.
- Kondensuotas pienas , 0,5 skard.
- Grietinės , 150 gr.
- Sviestas , 50 gr.
- Miltai , 250 gr.
- Kepimo milteliai , 1,5 a.š.
- Vanilinis cukrus , 1 žiups.
Kambario temperatūros kiaušinius išplakite su cukrumi. Plakite apie 5 min., iki kol susidarys purios putos. Dėkite grietinę, kondensuotą pieną, pilkite tirpintą ir pravėsusį sviestą, berkite vanilinio cukraus (nebūtina), viską perplakite.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir palaipsniui, vis permaišant įsijokite. Keksiuką tešla turi priminti labai tirštą grietinę.
Popierinius keksiukų sijonėlius dėkite į skardelę, į kiekvieną jų pridėkite maždaug 2/3 tešlos.
Skardelę statykite į šaltą orkaitę, įjunkite, kad kaistų iki 180C ir kepkite 35-40 min. Į šaltą orkaitę keksiukai dedami tam, kad iškepusių viršus būtų lygus. Jeigu norite, kad keksiukai labiau pakiltų, turėtų jiems būdingą skilimą, tai statykite į jau įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug perpus trumpiau.
Iškepusius keksiukus atvėsinkite, galite papuošti mėgiamu kremu, glazūruoti.
Paprasti, tačiau labai skanūs keksiukai.
Komentarai (2)