Karamelizuotas svogūnų pyragas

1 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Reikės:
  • Raudonų svogūnų , 3 vnt.
  • Tešla, pirkitinė mielinė , 200 gr.
  • Alyvuogių aliejus , 2 v.š.
  • Druska
  • Pipirai
  • Balzaminis actas , 1 a.š.
  • Pienas , 100 ml
  • Grietinėlė , 100 ml
  • Muskatas
  • Kiaušiniai , 3 vnt.
  • Sūris, fermentinis , 100 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Svogūnus nulupti perpjauti pusiau ir supjaustyti skiltelėmis kaip obuolį.

  2. Ant miltais pabarstytos aukštais kraštais kepimo formos patiesti tešlą, jei yra perteklius nupjauti.

  3. Kepimo formą su tešla kišti į 200 laipsnių orkaitę kepti apie 30 minučių, kad tešla iškeptų.

  4. Į puodą įpilti alyvuogių aliejaus, supilti svogūnus ir pabarstyti druska. Viską troškinti apie 15 minučių, kad svogūnai pasidarytų minkšti ir permatomi. Pridėti balzaminio acto ir maišant virti 40 minučių, kad svogūnai paruduotų.

  5. Ant iškeptos tešlos pabarstyti sūrio, sudėti svogūnus ir vėl pabarstyti sūrio.

  6. Kiaušinius išplakti, supilti pieną ir grietinėlę. Viską išmaišyti ir užpilti ant viršaus. Pabarstyti muskato riešutu, druska, pipirais. Vėl kepti orkaitėje 30 minučių, kad sūris išsilydytu.

  7. Prieš pjaustymą atvėsinti.

Receptą atsiuntė: Toma

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama