Itališkas bulvinis blynas su sūriu
- Bulvės , 300 gr.
- Sūris (fermentinis arba puskietis, riebus) , 250 gr.
- Svogūnas , 1 vnt.
- Aliejus (kepimui) , 2 v.š.
- Druska, Pipirai , 1 žiups.
Bulves nuskuskite ir sutarkuokite. Sūrį sutarkuokite.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ar kubeliais, sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi, pakepinkite minutę. Tuomet sudėkite bulves, pagardinkite druska, pipirais ir maišant pakepinkite 5-10 min. iki kol bulvės pagels, bus truputį traškios.
Sudėkite sutarkuotą sūrį (tradiciškai naudojamas Montasio sūris), gerai išmaišykite. Mentele perbraukite keptuvės kraštus, suformuokite gražų, didelį blyną.
Sumažinkite kaitrą ir nejudindami, nemaišykite palikite kepti 5 min. Tuomet ant viršaus užvožkite keptuvės dydžio lėkštę, atsargiai apverskite blyną ir nuo lėkštės jį grąžinkite į keptuvę (prieš tai buvęs blyno viršus dabar turi būti ant dugno). Apverstą blyną kepkite dar 5 min.
Iškeptą blyną atsargiai iš keptuvės įstumkite į lėkštę, porą minučių palaukite ir blyną supjaustykite kaip pyragą, į 6 dalis. Nedelsiant patiekite.
Labai skanus ir sotus užkandis. Tradiciškai jis tiekiamas prie sriubų arba troškinių. Šie blynai valgomi Italijos Alpėse, ypač šaltuoju metu, kuomet norisi karšto ir kiek riebesnio maisto.
Komentarai