Cukinijų apkepas su frikadelėmis

5 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Nedidelės cukinijos , 3 vnt.
  • Kiaušinis , 1 vnt.
  • Miltai , 200 gr.
  • Kepimo milteliai , 1 a.š.
  • Jautienos faršas , 200 gr.
  • Svogūnas , 1 vnt.
  • Provanso žolelės , 1 žiups.
  • Sūris , 80 gr.
  • Džiūvėsėliai (formai apiberti) , 2 v.š.
  • Sviestas (formai patepti) , 2 a.š.
  • Druska , 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Cukinijas (jeigu jų odelė kieta, tai ją nupjaustykite) sutarkuokite smulkia, sūrio tarka, nuspauskite skystį. Tarkius sumaišykite su kiaušiniu, druska, kepimo milteliais, dalimis, vis permaišant įmaišykite miltus.

  2. Sūrį sutarkuokite, pusę sūrio įmaišykite į cukinijų masę.

  3. Faršą sumaišykite su labai smulkiai sukapotu svogūnu, druska, Provanso žolelėmis. Suformuokite nedideles frikadeles.

  4. Kepimo formą patepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais, sudėkite cukinijų tešlą. Padarykite duobutes ir į jas sudėkite frikadeles. Pabarstykite likusiu sūriu.

  5. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Jeigu viršus labai svyla, pridenkite folijos lakštu.

  6. Šį apkepą tinka patiekti su jogurtiniu padažu arba grietine.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama