Daugelis lazanijos mėgėjų teigia, kad šio patiekalo gaminimas užtrunka ne vieną valandą. Pilnai tikėtina, jei lazanijos gamyboje naudojami virti lakštai. Šį kartą siūlome receptą, kurio gamyba tikrai neatims pusės dienos.
Reikės:
- 8 lazanijos lakštų
- 500 gramų jautienos faršo
- 250 gramų špinatų (šviežių arba šaldytų)
- 100 gramų pievagrybių
- 400g Ricotta sūrio
- 50 gramų permezano sūrio
- 1 svogūno
- 6 skiltelių česnako
- Pusės arbatinio šaukštelio raudonos paprikos miltelių
- Druskos bei maltų pipirų
- 1 arbatinio šaukštelio malto raudonėlio
- Aliejaus
Padažui:
- 900 gramų konservuotų pomidorų
- Ketvirčio stiklinės alyvuogių aliejaus
- 4 skiltelių česnako
- Kelių baziliko šakelių
- Druskos ir maltųjų pipirų
Iš pradžių pasigaminkite "Marinara" padažą: česnako skilteles susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kad įgautų švelniai rusvą atspalvį. Kai česnakai pakeps, kartu sudėkite sutrintus pomidorus (kartu su sultimis), smulkintus bazilikus (maždaug 3 šakeles) bei druską ir pipirus. Visą mišinį patroškinkite maždaug 30 minučių ant nedidelės ugnies.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite česnaku, paprikos milteliais ir raudonėliais pagardintus smulkintus pievagrybius (tinka ir kitokie grybai) bei svogūnus. Tuomet į tą pačią keptuvę sudėkite jautienos faršą, viską gerai išmaišykite ir kepkite tol, kol faršas pilnai iškeps. Kai mėsa baigs kepti, užpilkite trečdalį paruošto padažo ir patroškinkite ant nedidelės ugnies maždaug 7 minutes. Nepamirškite pagardinti druska ir pipirais.
Komentarai (5)